Amenajarea biroului in camera copiilor

Copiii au foarte multe teme de facut si trebuie sa acorde foarte mult timp studiului la domiciliu, indeosebi in contextul pandemiei cu Covid 19. Din ce in ce mai multi parinti renunta la ideea temelor facute pe genunchi sau in bucatarie si prefera sa le amenajeze acestora un mic birouas in care sa se simta bine si sa invete in liniste.

Cel mai bun loc pentru a amenaja un astfel de spatiu este in camera copiilor. Aceasta trebuie redecorata si adaptata nevoilor copilului chiar daca nu se ma duce la scoala. Este important ca parintii sa decoreze spatiul in mod inteligent si sa aleaga mobila porivita si sa o accesorizeze in mod corect.

In zona de studiu, atmosfera trebuie sa fie placuta, relaxanta, linistita, sa includa un scaun confortabil, rafturi pentru rechizite, un birou confortabil si sa fie intr-o zona aerisita sau usor de aerisit, cat ma aproape de fereastra pentru ca, pe timp de zi copiii sa beneficieaze de lumina naturala a soarelui.

Amenajarea spatiului de studiu ar trebui sa fie facuta in tonuri de culori neutre, ca si fundal parintii pot alege culoarea bej sau culoarea alba, iar pentru mobila sau accesorii, culori mai vii. Elementul de baza al spatiului de studiu este biroul care trebuie sa fie spatios, cu multe sertare si cu o inaltime optima pentru copil, favorabila staturii sale.

Langa birou parintii pot instala si o biblioteca cu mai multe rafturi pentru carti si pentru cutiile de depozitare a mai multor lucruri importante pentru copii, dar care ar strica aspectul general al camerei. Nu in ultimul rand, scaunul trebuie sa fie ergonomic si confortabil, iar lumina artificiala sa fie asigurata de dispozitive eficiente, de lampi de buna calitate sau de lampadare cu lumina calda, apropiata de cea naturala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *