Amenajarea corecta a unei bucatarii deschise

Un element central al locuintei, bucataria este locul in care toata familia se aduna la masa, unde gospodinele prepara cu drag mese imbelsugate pentru cei dragi si unde se pregtesc cele mai gustoase retete. Proprietarii trebuie sa tina cont de amenajarea bucatariei pana in cele mai mici detalii, pornind de la alegerea culorilor, a mobilei si pana la culoarea peretilor. Din ce in ce mai multi proprietari au optat in ultimii ani pentru bucatariile open space, deschise spre living, care au castigat popularitate fiind foarte intalnite atat in garsoniere, cat si in apartamente mici.

Prin unirea bucatariei cu sufrageria se poate obtine un spatiu generos si luminos care permite mai multe variante de configurare a mobilierului. Prin unirea bucatariei cu livingul si crearea unui spatiu deschis se obtine un efect extraordinar. Peretii bucatariei care vor fi varuiti doar intr-o culoare sunt mai versatili si ofera o mai mare libertate pentru alegerea decoratiunilor si a mobilierului.

In alta ordine de idei, este important ca proprietarii sa utilizeze materiale asemanatoare pentru piesele de mobilier din bucataria de tip open space. Un efect placut se va obtine atunci cand proprietarii folosesc materiale similiare pentru podea, mobila si ferestre. De asemenea, este important ca proprietarii sa adauge textura spatiului disponibil din bucatarie, dar si sa pastreze un aspect aerisit si relaxat.

Bucataria open space poate fi transformata intr-o bucatarie relaxanta, evitand piesele de mobilier foarte sofisticate, dar si rafturile si decoratiunile din materiale extrem de pretioase. Se recomanda separarea armonioasa a zonelor de interes, astfel incat proprietarii pot alege doua tipuri diferite de finisaj pentru placarea pardoselii, tinand cont de principalele surse de iluminat care sa poata scoata in evidenta locul de luat masa si de preparare a hranei, spre exemplu.

Sugestii de bucătării open-space:

Video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *