Amenajarea eficienta a unui dormitor pentru adolescenti

Amenajarea unui dormitor pentru adolescenti se poate dovedi de multe ori o provocare si inseamna mai mult decat stabilirea unui stil decorativ anume si alegerea culorilor, mobilierului si accesoriilor specifice, ci si transformarea spatiului intr-o oaza de relaxare, intr-o camera intima si foarte placuta.

Camera adolescentului va fi birou de lucru, depozit de secrete, loc de primit vizite de a prieteni, spatiu de refugiu, spatiu in care isi poate exprima creativitatea si imaginatia, precum si un spatiu pentru relaxare si dormit. Dormitorul adolescentului trebuie sa ii exprime acestuia stilul unic si personalitatea pe care o are.

Pentru camera adolescentului, culorile potrivite sunt cele pe care le prefera acesta, cu exceptia culorilor foarte inchise, pentru ca multi adolescenti trec printr-o perioada “emo” in care prefera sa se imbrace in negru si sa isi decoreze totul in culoarea neagra.

Adolescentii cu talent la desenat isi pot vopsi peretii in alb sau intr-o culoare foarte deschisa, pala, care sa se transforme in panou decorativ pe care acestia sa il poata infrumuseta. Culorile pot fi adaugate si la nivelul podelei cu ajutorul unei mochete sau a unui covor cu imprimeu modern, fie geometric sau abstract, dar si la perete prin intermediul perdelelor si draperiilor.

Mobilierul camerei adolescentului include un pat confortabil de o persoana sau o canapea extensibila, un birou de tineret, un scaun ergonomic, un fotoliu puf, un sifonier suficient de mare si o biblioteca generoasa. Mesele pliabile de perete reprezinta solutia perfecta pentru camerele de adolescenti. Aceasta poate fi folosita ca si etajera sau ca si masuta pe care sa isi aseze chipsurile, floricelele si sucurile pentru momentele cand sunt vizitati de prieteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *