Amenajarea unui living prietenos cu copiii – de ce sfaturi trebuie sa tii cont

Un living elegant si pretentios este destul de incompatibil cu cei mai mici membrii ai familiei. Copiii sunt energici, sunt creativi, sar pe canapele, deseneaza pe pereti si fac tot felul de nazdravanii, iar livingul acela impecabil de dinainte de venirea lor pe lume nu va mai exista. livingul trebuie adaptat dupa venirea pe lume a copiilor. Decorul nu trebuie sa fie prea sobru, elementele nu trebuie sa fie foarte elegante, iar obiectele de décor sa nu fie periculoase.

Canapeaua din living trebuie sa fie rezistenta, deoarece copiii vor sari cu picioarele pe ea. De asemenea, trebuie sa fie foarte confortabila pentru ca acestia vor adormi pe ea si sa fie din materiale de cea mai buna calitate, usor de intretinut si de spalat. De asemenea, parintii trebuie sa aiba grija sa aleaga o canapea cu structura din metal sau din lemn de esenta tare, lemn de fag sau de nuc.

In ceea ce priveste tapiteria, specialistii recomanda materiale precum stofa sau bumbacul pentru ca nu se tocesc repede si se intretin foarte usor. In alta ordine de idei, covorul trebuie sa fie realizat din materiale sigure, din fibre naturale, cu un design vesel, pentru ca va asista la multe “dezastre” casnice mici, ce implica lipici si alte substante colorate, dar si pete de mancare.

Nu in ultimul rand, este important ca parintii sa asigure suficient spatiu de depozitare pentru jucarii in living. Marginile mobilierului trebuie sa fie rotunjite, cu linii curbe si fara colturi ascutite. Pentru copiii artisti, parintii trebuie sa pregateasca un perete pentru viitoarele opere de arta ale celor mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *