Ce covor să aleg pentru casă și apartament

In ultimii ani, ideea folosirii unui covor in dormitor, in camera de zi sau in alte camere din locuinta este intens disputata. Din ce in ce mai multe persoane prefera sa elimine complet covorul din locuinta, pentru ca acestia considera ca acest accesoriu este periculos pentru sanatatea lor si ca aduna atat de mult praf incat le poate pune in pericol sanatatea.

Intr-adevar, unele tesaturi ale covoarelor pot atrage alergeni, atat din interiorul locuintei, cat si de la exterior. Sunt materiale sintetice care pot emana chiar compusi volatili care ameninta sanatatea celor care locuiesc in casa, provocandu-le probleme de respiratie si dureri de cap.

Cu cat covorul ocupa o suprafata mai mare si este mai gros, cu atat covorul este mai greu de curtat. Tesaturile subtiri sunt preferate deoarece nu permit prafului si alergenior sa se instaleze atat de repede si nici atat de adanc. In plus, covoarele subtiri sunt din materiale naturale, cum sunt cele dn bumbac, iuta sau canepa ori iarba de mare, fiind alegerile perfecte pentru familiile ingrijorate de starea de sanatate in timpul folosirii covorului.

Curatenia este foarte importanta iar un covor aspirat, periat, batut si spalat in mod constant nu reprezinta un pericol pentru sanatate. in incaperile mari sau mici covoarele pot prezenta un element esential, o pata de culoare sau chiar o protectie importanta a suprafetei podelei.

Covoarele sunt disponibile la momentul actual intr-o mare varietate de culori si de forme, cu modele geometrce sau abstracte, oferind mangaierea necesara picioarelor si caldura perfecta in anotimpul rece. Covoarele pot fi asezate in living, in dormitor, in camera copiilor, dar si pe hol si chiar in baie si bucatarie, unde exista materiale potrivite pentru atmosfera umeda din aceste camere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *