Ce temperatură trebuie să avem în dormitor?

Temperatura din dormitor conteaza foarte mult in crearea unei atmosfere placute de somn si de odihna. Aceasta influenteaza foarte mult somnul atat in noptile caniculare, cat si in noptile geroase. Pastrarea temperaturii optime in dormitor este o sarcina importanta a proprietarilor pentru ca toti locatarii sa se bucure de un somn linistit si odihnitor.

Care este, de fapt, temperatura optima in dormitor? Pentru adulti, aceasta variaza intre 15 si 19 grade, ideala fiind temperatura constanta de 18 grade. O temperatura prea mare este cea care depaseste 24 de grade Celsius.

Pentru sugari si copii, temperatura optima variaza intre 18 si 21 de grade, aceste valori asigurand un somn odihnitor. Este foarte important ca proprietarii sa aleaga lenjeria de pat potrivita anotimpului, sa aleaga pilota sau plapuma potrivita, sa investeasca intr-o centrala termica si intr-un aparat de aer conditionat.

Dormitorul este o camera importanta din locuinta si faptul ca oamenii isi petrec foarte mult timp in acea locatie implica folosirea unor obiecte de mobilier de calitate, unui pat confortabil, alegerea unei saltele potrivite, a unor draperii potrivite pentru a le induce starea de somn. In plus, aparatul de aer conditionat trebuie setat la temperatura optima. Cei care nu doresc sa il foloseasca pe timpul noptii trebuie sa il foloseasca inainte pentru a crea o atmosfera optima pentru somn.

Aerisirea camerei este la fel de importanta pentru un somn placut si pentru a mentine o temperatura placuta pe timpul noptii. Alegerea mobilierului potrivit, dar si a dispozitivelor de buna calitate reprezinta un punct forte pentru mentinerea temperaturii in incapere pe timpul noptii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *