Cum alegi culorile potrivite pentru dormitor si cum le combini in mod armonios?

Amenajarea dormitorului tine de mai multe criterii, printre care si culorile folosite. proprietarii care au o culoare preferata pe care doresc sa o introduca in decorul dormitorului pot face acest lucru, cu singura conditie, aceea de a folosi combinatii de culori potrivite.

Proprietarii care doresc sa creeze o schema cromatica pe gustul membrilor familiei trebuie sa se gandeasca in primul rand la impactul pe care il vor avea aceste culori, fie ca este vorba despre culorile peretilor, pieselor de mobilier si tesaturilor.

Culorile reci sunt potrivite pentru cei care doresc sa si mareasca vizual spatiul dintr-un dormitor mic. Verdele cu tenta de gri este o nuanta foarte moderna, ideala pentru peretii dormitorului. Nuanta de albastru indeamna la visare. Ambele culori, verdele si albastrul sunt foarte usor de asortat si adauga foarte mult interes incaperii. Peretii colorati intr-o nuanta stinsa de verde sau de albastru pot fi completati cu lenjerii de pat, perne si cuverturi simple si albe.

Culorile calde, pe de alta prte, dau dormitorului un aer romantic si intim, cu singura conditie, aceea ce proprietarii sa nu exagereze cu rozul pudra, si sa incerce sa il combine cu piersiciu, caramel sau alb. Culorile calde dau impresia de apropiere.

Culorile pale, pe de alt parte, creeaza ideea de spatiu, de curat, de placut, insa foarte multi proprietari sunt cei care ar prefera o cromatica mai vibranta in dormitor si mai plina de farmec, ce poate fi integrata prin intermediul lenjeriei de pat sau chiar a mochetei.

O alta optiune este ca proprietarii sa se hotarasca asupra unei culori intense si sa o integreze intr-o schema alb-negru. Specialistii recomanda ca finisajele peretilor si podelei din dormitor sa fie in alb si negru si sa adauge cuvertura matlasata de culoarea vinului sau o bancheta tapitata cu catifea verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *