Cum alegi faianta din baie?

Amenajarea baii presupune imbinarea perfecta a stilului, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional. Gresia si faianta sunt doua produse foarte importante pentru orice baie, alese in functie de dimensiunea incaperii. Achizitionarea faiantei pentru baie nu este un lucru foarte complicat.

Proprietarii trebuie sa tina cont de lucruri simple de la bun inceput, de reguli pe care sa le respecte pentru ca investitia pe care o fac sa fie una de bun augur. Faianta pentru baie trebuie sa aiba un model pe aceeasi linie cu mobilierul ales, fie ca mobilierul este alcatuit din rafturi supraetajate sau dulapuri.

Alegerea faiantei din baie nu trebuie sa fie o decizie pripita. Aceasta depinde de marimea placilor, dar si de nuanta. Marimea placilor de faianta trebuie sa fie direct proportionala cu marimea peretilor pentru a alege dimensiunea corecta. Spatiile generoase permit achizitionarea unor placi de faianta mai mari sau mai late. Spatiile inguste ale bailor necesita achizitionarea unor placi mai mici sau mai inguste de faianta.

Nuanta placilor se alege in functie de spatiul total al incaperii. Placile de culori inchise nu sunt recomandate in baile mici pentru ca le face sa para si mai mici, in schimb placile de culori foarte deschise reprezinta o alegere perfecta in bai mici.

Nu in ultimul rand, pentru a alege faianta potrivita pentru baie, oamenii trebuie sa tina cont si de utilitatea lor. Spre exemplu, un model cu mozaic va avea un pret mai ridicat si va necesita un timp mai mare de montaj. In plus, mozaicul se curata mai putin dificil.

Inainte de a achizitiona faianta pentru baie, cumparatorii trebuie sa masoare atent suprafata baii, luand in calcul si faptul ca pot exista pierderi la montaj si ca trebuie sa aiba necesarul complet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *