Cum alegi mobila din living

Mobila din camera de zi  reprezinta o decizie foarte importanta ce trebuie luata de catre proprietari. Aceasta este un element esential in orice camera. Dimensiunile livingului sunt esentiale, dar si forma camerei – lunga, patrata, dar si dimensiunea si pozitia ferestrelor, accesul spre balcon sau spre terasa.

Pentru a face cea mai buna alegere in ceea ce priveste mobila din living, proprietarii trebuie sa tina cont ca au nevoie de spatiu pentru a umbla prin camera fara sa se loveasca de piese de mobilier, iar spatiul de trafic sa fie de minim un metru ca sa se poata misca in voie membrii familiei.

De asemenea, piesele mari de mobilier, cum ar fi biblioteca, trebuie sa fie pozitionate langa cel mai lung perete. Biblioteca poate fi compacta sau poate intercala spatiul pentru televizor, barul ascuns sau o vitrina. Camera de zi trebuie sa fie foarte bine iluminata, nu numai cu lumina naturala, ci si cu lumina unei aplice, unui lampadar sau a unei lampi.

Totodata, covorul trebuie sa fie la o distanta de 40 cm de perete, sau sa se afle sub masa din sufragerie. Cele mai importante piese de mobilier din living sunt canapeaua si masa. Masa poate fi mai mare sau mai mica, extensibila sau pliabila, patrata sau rotunda, insotita de scaune asortate.

Canapeaua poate fi cea mai mare piesa de mobilier din camera, care poate fi un coltar, extensibila sau fixa, insotita sau nu de fotolii asortate. Canapeaua cu trei locuri completata de doua fotolii poate oferi un spatiu amplu, poate crea un loc ideal pentru un spatiu de dialog, dar si pentru a crea un spatiu de dormit in plus.

Alte sfaturi de la specialisti includ alegerea tapiseriilor in acord cromatic si de stil cu podeaua si peretii, precum si alegerea cromaticii pentru un décor foarte placut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *