Cum alegi parchetul din bucatarie?

Unii proprietari vad alegerea parchetului in bucatarie ca si o solutie nu foarte ingenioasa, tinand cont de traficul intens din incapere, dar si de umezeala si de riscul de a varsa pe podea mancare. Finisajele din lemn pentru pardoseala nu reprezinta cea mai buna solutie pentru bucatarie sau baie, insa specialistii recomanda proprietarilor sa faca o asemenea investitie.

Parchetul in bucatarie este realizat din lemn natural, cald, confortabil, care transforma bucataria intr-o incapere primitoare. Parchetul se monteaza usor chiar de catre proprietarii care au la dispozitie macar o jumatate de zi si putina indemanare in acest sens.

Pardoseala din lemn pentru bucatarie se potriveste cu amenajarile interioare in stil rustic sau clasic. Daca este intretinut cu grija, parchetul se va dovedi mult mai rezistent decat gresia care se ciobeste foarte usor atunci cand proprietarii scapa vase grele pe jos.

In plus, parchetul este mult mai calduros, iar copiii se pot juca in siguranta pe jos in timp ce parintii pregatesc mancarea. Straturile de lemn din care este realizat parchetul de bucatarie sunt special tratate si laminate pentru a fi impermeabile. Parchetul laminat reprezinta cea mai buna alegere pentru ca nu absoarbe umiditatea, nu se dilata si nu se contracta la fel de mult ca si parchetul solid.

Pentru bucatarie, parchetul nu trebuie sa fie foarte subtire si nici foarte gros, trebuie sa fie rezistent la umezeala si sa poata fi usor de sters, astfel incat urmele de grasimi, apa si alte lichide sa nu formeze pete greu de scos in timp. Bucataria este locul in care oamenii petrec cel mai mult timp, este inima casei, iar modul in care proprietarii aleg sa “calce” pe aceasta inima este foarte important. In timp ce gresia predispune la accidente soldate cu raniri grave, parchetul este mult mai sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *