Cum amenajăm tavanul casei

Tavanul este un element foarte important al fiecarei camere, fie ca este vorba despre living sau dormitor. Tavanul trebuie decorat in mod corect si modern pentru a crea o atmosfera cat mai placuta in camere. Zugravit in alb, tavanul simplifica foarte mult procesul de amenajare. Decorat in alte culori si in alt mod, tavanul poate transforma un spatiu conventional intr-unul creativ si plin de farmec.

Remodelarea tavanului, denumit si al cincilea perete, este un proces destul de facil, rapid si mai putin costisitor. Tavanului nu i-ar strica putina culoare. Un tavan alb este un tavan sigur, care poate amplifica in mod vizual spatiul, insa un tavan colorat nu poate fi un dezastru complet. Tavanul colorat intr-o nuanta mai deschisa decat cea a peretilor pare mi inalt.

Tavanul vopsit cu o vopsea satinata va reflecta lumina si va compensa efectul de coborare al unei culori ami intunecate. Suprafata tavanului trebuie sa fie perfect neteda, pentru ca vopseaua usor reflectorizanta evidentiaza si cele mai mici defecte. Culoarea mai intunecata a tavanului echilibreaza spatiul dintr-o camera.

Specialistii recomanda vopsirea tavanului in galben pal, in roz pudra, in albastru celest, in cafeniu cald, piersiciu sau alte culori foarte deschise. In cazul in care exista imperfectiuni, acestea pot fi mascate cu lambriuri, astfel incat camera sa fie mai bine izolata din punct de vedere termic si fonic si cablurile si tevile sa nu mai fie vizibile.

Tavanul poate fi decorat cu o bordura colorata, un procedeu deloc nou, dar foarte eficient. Tavanul poate fi decorat si cu dungi, o tehnica mai putin populara in apartamente, insa destul de impresionanta. Cele mai potrivite combintii sunt cele de dungi albe si negre sau cele de dungi albe si culori pastel.

Nu in ultimul rand, proprietarii mai pot aplica pe tavan si stikere decorative, din vinilin acrilic, cu model floral sau cu alte modele, care sa incadreze perfect lustra sau candelabrul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *