Cum iluminezi corect o camera de zi?

Livingul sau camera de zi trebuie sa fie iluminat in mod corespunzator pentru a deveni o camera frumoasa, de relaxare si odihna, potrivita pentru orice activitate a membrilor familiei. Nu este suficienta doar montarea unei lustre in mijlocul tavanului, dar nici nu este indicata aglomerarea mai multor corpuri de iluminat in living, alese la intamplare.

Camera de zi trebuie iluminata in mod corect, tinand cont de sfaturile specialistilor. Lumina poate fi generala, ambientala sau de accent care defineste o zona sau un obiect, precum si lumina functionala pentru citit sau privit la televizor si lumina decorativa care creeaza o atmosfera aparte.

Iluminatul inalt este identificat de regula cu lumina ambientala in living. Aceasta este difuzata uniform in toata incaperea prin intermediul lustrei sau candelabrului, si in mod indirect prin intermediul corpurilor de iluminat mascate cu scafe si cu profile decorative.

Iluminatul mediu include iluminatul cu aplice de perete sau spoturi si poate avea rol functional si decorativ sau de accent, in timp ce iluminatul jos este asigurat de lampadare, veioze si de lampi, fiind o lumina functionala care faciliteaza diferite activitati.

O greseala pe care o pot face oamenii in momentul in care isi fac planul de iluminat al livingului este montarea unei lustre sau a unui lampadar in mijlocul tavanului si folosirea becurilor cu un flux luminos mare, decat sa aduca mai multe surse de lumina slaba in incapere. O singura sursa de lumina puternica poate fi inconfortabila si poate crea utilizatorilor o senzatie de anxietate.

Pentru un living primitor, proprietarii au nevoie de un candelabru, de o lustra sau de o plafoniera daca este patrat. Daca livingul este ingust si lung, lumina ambientala dintr-o singura sursa nu se va raspandi echilibrat in toata incaperea, asadar pot monta doua sau mai multe lustre pe toata lungimea camerei de zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *