Cum izolez mansarda

Mansarda este una din cele mai importante incaperi ale unei locuinte, iar proprietarii trebuie sa tina cont de izolarea acesteia si de pregatirea corecta pentru anotimpul rece in care condensul si infiltratiile sunt cele mai importante probleme cu care se pot confrunta proprietarii.

Condensul este un fenomen care apare atunci cand aerul umed si cald din incapere intalneste suprafata rece a geamului si lasa surplusul de apa pe sticla. Adesea condensul este confundat cu infiltratiile de apa pe acoperis, cu mentiunea ca proprietarii pot trata condensul din interior.

Termoizolarea ferestrei de mansarda la montaj este un lucru foarte important care previne aparitia marginilor reci, precum si a puntilor termice. O alta conditie ce trebuie respectata pentru a evita aparitia condensului este reprezentata de plasarea surselor de caldura direct sub ferestre. Climatul interior trebuie sa fie o temperatura constanta de 21 de grade si o umiditate de 45% in incapere.

Infiltratiile sunt reprezentate de apa din exterior ce patrunde in interiorul locuintei prin punctele nevralgice ale acoperisului. Infiltratiile reprezinta o alta problema importanta pe care unele familii nu o iau in calcul la nivelul mansardei. Infiltratiile se datoreaza de cele mai multe ori unui montaj defectuos al ferestrei in acoperis.

Nu in ultimul rand, mansarda trebuie izolata in mod corespunzator pentru a economisi pana la 25% din costurile aferente incalzirii locuintei. Izolarea corecta a acoperisului ajuta la mentinerea locuintei ferita de inundatii si de avarii cauzate de acestea.

Izolarea fonica si termica a mansardei contribuie la cresterea confortului locuintei. Izolarea termica este utila iarna pentru a mentine caldura, iar vara pentru a mentine aerul racoros. Hidroizolarea, pe de alta parte, protejeaza mansarda de mucegai, iar izolarea fonica reduce nivelul poluarii fonice, astfel incat contribuie la starea de bine a familiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *