Cum poti sa iti amenajezi baia de mici dimensiuni pentru a fructifica spatiul de care dispui?

Una din cele mai des intalnite probleme in ceea ce priveste amenajarea baii de mici dimensiuni este supraaglomerarea. Baile mici pot fi amenajate in mai multe feluri, in functie de gusturile fiecaruia. Cei care doresc sa isi amenajeze pe cont propriu baia pot opta pentru acelasi model si pentru dmensiuni de faianta si gresie diferite. Placile glazurate care reflecta lumina pot induce senzatia de spatiu mai mare, avand ca singur dezavantaj sensibilitatea la murdarie.

Baile mici necesita placi ceramice cu muchii rectificate, care se monteaza cu rosturi foarte fine. Stilul de amenajare fara placi ceramice sau mozaic este eficient pentru ca este la moda si se intretine foarte usor. Nu in ultimul rand, fibra de sticla poate fi montata si in zone umede, iar acest tip de tapet este eficient si nu lasa loc dezvoltarii bacteriilor si mucegaiului.

Dupa ce proprietarii stabilesc materialele folosite la decorarea peretilor si a pardoselii, acestia trebuie sa aiba in vedere zonele in care este necesara protejarea suprafetelor, si anume zona de cada si de dus, unde nu este necesara placarea pana in plafon. Proprietarii se pot opri cu placarea la nivelul superior, deasupra liniei usii interioare pentru a pastra o proportie placuta ochiului.

In zona lavoarului se recomanda montarea unei oglinzi supradimensionate care poate tine locul faiantei si mobilierului. Aceeasi abordare se poate implementa si in zona vasului de toaleta, unde nu este necesara placarea pana sus.

Un alt aspect important al amenajarii unei bai mici este tipul de iluminat, pe langa cel central fiind nevoie de alte corpuri de iluminat deasupra oglinzii. Nu in ultimul rand, proprietarii trebuie sa fie atenti la dimensiunile obiectelor sanitare, sa nu fie prea mari sau prea mici, sa poata fi incadrate in amenajarea baii si sa nu fie nevoie de ajustari ulterioare.

Alte idei de amenajări ale unei băi de mici dimensiuni:

Video: Sfaturi compartimentare baie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *