Cum să amenajezi un balcon

Amenajarea unui balcon nu este chiar o misiune atat de simpla. Deseori proprietarii unui apartament neglijeaza spatiul din balcon, il ignora si il folosesc ca si spatiu de depozitare ani la rand. In ultimul timp, mai ales in contextul pandemiei cu Coronavirus, oamenii au incercat sa isi schimbe aspectul balconului si sa il transforme intr-o adevarata oaza de relaxare in care sa petreaca momente frumoase, mai ales in sezonul cald, dar si in sezonul rece.

Balconul nu este altceva decat legatura cu exteriorul, iar amenajarea acestui spatiu trebuie sa se apropie cat mai mult de ideea de verde, de frumos, de natura. Cat mai multe plante in balcon reprezinta cea mai buna solutie in acest sens. Pentru ca amenajarea sa fie si mai variata, proprietarii pot alege plante de marimi diferite, cu flori de culori diferite.

Orice balcon are nevoie si de mobiler. In functie de dimensiune, mobilierul poate fi compus din o masuta cu doua scaune pliante, o bancuta cu loc de depozitare si cateva perne foarte colorate si moi, in ton cu plantele de pe balcon, precum si alte obiecte de mobilier placute.

Pervazul sau balustrada reprezinta locul ideal pentru mici decoratiuni care aduc un strop de stil amenajarii. Astfel, proprietarii pot folosi peretii balconului ca si suport pentru plante mici sau agatatoare, pentru lumanari sau felinare sau pentru decoratiuni care sa fie in ton cu amenajarea.

In alta ordine de idei, proprietarii unui balcon deschis pot adauga vara perdele albe si diafane, jaluzele care sa protejeze de soare care dau nota unui baldachin. Cu ajutorul catorva covorase si carpete colorate si cu o pardoseala din lemn, proprietarii pot aduce un plus de stil unui spatiu cu potential din interiorul locuintei, care face legatura cu exteriorul acesteia intr-un mod insesizabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *