Cum sa iti amenajezi dormitorul dupa principiile Feng Shui ca sa iti mearga bine in toate?

Feng Shui nu este numai o arta, o stiinta, ci si un stil de viata care, daca este luat in calcul de catre proprietarii locuintelor, le poate aduce foarte mult succes pe toate planurile. Un dormitor decorat in stil Feng Shui va fi nu numai placut si diferit de dormitorul clasic, ci se va dovedi extrem de eficient.

In primul rand, pentru organizarea dormitorului in stil Feng Shui, proprietarii trebuie sa elimine lucrurile vechi si accesoriile inutile, pentru a putea petrece timp de calitate si relaxant intr-un spatiu destinat odihnei, intr-un spatiu aerisit si foarte placut.

In al doilea rand, proprietarii care doresc sa isi amenajeze dormitorul in stil Feng Shui trebuie sa elimine lucrurile pe care nu le-au mai folosit de un an de zile, sa opteze pentru o paleta cromatica relaxanta, pentru culori placute si nu foarte “agresive”, pentru accesorii simple si de mici dimensiuni, fara a exagera si fara a incarca foarte tare spatiul din punct de vedere vizual.

Conform specialistilor Feng Sgui, nuantele violet, fucsia si rosii sunt minunate, dar nu pentru dormitor, pentru ca nu ii ajuta pe proprietari sa isi gaseasca linistea si sinele interior, ci mai degraba culorile pastelate.

Amplasarea patului in dormitor este importanta si trebuie sa se faca in diagonala cu usa de la intrare, in niciun caz perpendiculara pe usa. Lumina naturala din dormitor este foarte importanta, specialistii recomandand folosirea ferestrelor de mari dimensiuni, dar si draperiilor la geamuri pentru momentele de odihna si relaxare.

Nu in ultimul rand, specialistii Feng Shui recomanda eliminarea dispozitivelor din dormitor, precum tableta, laptop, televizor si mai ales routerul Wi Fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *