Cum sa organizezi camera copilului

Parintii si viitorii parinti trebuie sa tina cont de reguli foarte importante recomandate de specialisti pentru siguranta celor mici. Atunci cand organizeaza camera copilului, parintele nu trebuie sa tina cont doar de alegerea celui mai frumos pat, celui mai impresionant dulap, de organizarea celui mai spectaculos birou si de zugraveala potrivita, ci si de normele de siguranta care in multe situatii il pot salva pe cel mic de la accidente neplacute.

Decorarea camerei copilului trebuie sa tina cont de anumite criterii. Asadar, patul copilului nu trebuie asezat niciodata in apropiere de fereastra, de calorifer sau sub rafturi suspendate. Piesele de mobilier nu se monteaza deasupra patului si trebuie fixate foarte bine in perete, nici macar oglinzile si tablourile mici nu trebuie amplasate deasupra patului copilului.

In alta ordine de idei, parintii trebuie sa monteze capace peste toate prizele din camera, sa nu lase insirate prin camera cabluri si obiecte electronice, sa securizeze ferestrele si sa renunte la ideea patului supraetajat daca sunt copii mai mici de 6 ani.

De asemenea, jucariile trebuie pastrate in locuri in care cel mic sa poata ajunge, nu pe corpuri de mobila sau inlocuri in care acesta ar fi nevoit sa urce dupa ele. Pentru parintii care opteaza pentru jaluzele, acestia trebuie sa aiba grija ca snururile sa nu atarne niciodata. In plus, plasa de tantari ar trebui sa fie bine fixata, astfel incat copiii sa nu o poata deschide din greseala.

Fara doar si poate, camera copilului trebuie securizata si din punct de vedere al mobilierului ales, care nu trebuie sa fie in asa fel conceput incat copilul sa isi prinda degetele, sa nu aiba colturi prea ascutite si patul sa nu fie foarte inalt astfel incat copilul sa se loveasca daca se intampla sa cada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *