Idei practice pentru orice gradina reusita

Norocosii posesori au unei case cu o curte sau o gradina generoasa trebuie sa tina cont si de ingrijirea acesteia. Gradina sau curtea trebuie sa fie pastrate curate, sa fie cultivate si transformate de la un sezon la altul intr-un mic colt de rai.

Mica oaza de verdeata poate fi imbunatatita cu un colt de relaxare, format dintr-un mic foisor sau dintr-o masa si scaune de gradina, acoperite cu o umbrela generoasa, dar si cu un loc de joaca pentru copii, cu un loc pentru practicarea exercitiilor fizice sau de yoga, cu o mica gradinita cu flori sau cu o gradina in care sunt plantate cateva legume bio.

Inainte de sezonul cald, proprietarii gradinii trebuie sa se pregateasca intens, sa isi cumpere manusi de gradinarit si lopata, o scafa pentru sadit, o grebla mica, sa aiba un furtun pentru a ghida toate colturile gradinii si de asemenea sa investeasca in alte unelte potrivite.

Foarte important este si delimitare gradinii. Fiecare coltisor din gradina poate fi folosit in mod eficient. Intr-un colt in care se joaca cei mici, parintii pot planta gazon, luandu-si angajamentul ca il vor ingriji in mod corespunzator. De asemenea, gradina trebuie delimitata si din punct de vedere al sadirii florilor, precum si a legumelor BIO. Daca este suficient demare, se poate zidi si un gratar sau se poate amplasa un gratar cumparat din comert din metal usor de depozitat si foarte practic.

Nu in ultimul rand, proprietarii trebuie sa stabileasca un punct de interes al gradinii, fie ca este o decoratiune sau o statueta, o zona de relaxare compusa din hamac si o masa din ratan viu colorat, si sa il delimiteze si accentueaze in mod corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *