Sfaturi de la specialisti pentru alegerea mobilei de dormitor

Unul din cele mai importante elemente ale unei camere este mobilierul. Mobila defineste utilitatea unei camere, iar mobilierul de dormitor reflecta nu numai confort, cu si personalitatea proprietarilor. Alegerea mobilei de dormitor trebuie sa fie in conformitate cu luminozitatea camerei, calitatea si culoarea podelelor si necesitatea adaugarii spatiilor de depozitare.

Un alt pas important in alegerea celei mai bune mobile de dormitor este decizia asupra stilului de amenajare, si anume clasic, modern sau minimalist, tinand cont de faptul ca dormitorul este un spatiu de odihna si de relaxare. Acest spatiu nu trebuie sa fie prea incarcat, iar proprietari trebuie sa se limiteze la cat mai putine piese de mobilier care sunt cele mai importante.

Cea mai importanta piesa de mobilier pentru dormitor este patul. Un pat bine ales poate determina alegerea restului de obiecte de mobilier. Un truc bun care ii poate ajuta pe proprietari sa castige spatiu este sa aleaga un dulap inalt cre sa acopere un perete intreg, mai ingust, cu usi culisante.

Culoarea dominanta a mobilei de dormitor poate sa faca incaperea sa para mai mica sau mai mare. Mobila poate face un dormitor mic sa para mare. culoarea zugravelii este importanta pentru ambientul dormitorului. Spre exemplu, culorile tari pot umple de energie proprietarii, de aceea zugraveala in dormitor trebuie sa fie facuta in culori deschise, care maximizeaza efectul luminii naturale si ajuta la crearea unui ambient elegant si relaxant.

Iluminatul corect poate transforma aspectul camerei si poate accentua anumite aspecte ale mobilierului. Revenind la cea mai importanta piesa de mobilier din dormitor, patul, la alegerea lui ar trebui ca oamenii sa tina cont atat de dimensiuni, de structura, cat si de catre aspect. Patul mare va ajuta proprietarii sa isi reincarce bateriile dupa o zi grea demunca, in timp ce patul tapitat va transforma orice dormitor intr-o incapere eleganta si rafinata.

Imagini cu dormitoare frumoase:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *