Totul despre ingrijirea muscatei, cea mai apreciata planta pentru apartament si curte

Muscata este o planta decorativa care provine din Africa de Sud si are o perioade de inflorire ridicata, de aceea este apreciata de catre foarte multe persoane care o pastreaza atat in casa, cat si in gradina, atat pe balcon, cat si pe terasa.

Muscata cuprinde peste 300 de specii de plante cu inaltimi diferite, de la 30 pana la 100 cm, cu flori si frunze de diferite forme si culori, colorate mai intens sau mai slab. Muscata rezista la frig si la caldura, insa in  perioada iernii ar trebui sa fie ferita de ger acasa.

Muscata rezista foarte bine in locuri in care nu are prea multa lumina, la temperaturi de pana la 5 grade Celsius. Aceasta are nevoie de lumina naturala, insa nu trebuie asezata direct in razele soarelui. Vara, muscata se uda zilnic, dar nu in exces cu apa la temperatura camerei, preferabil apa de ploaie daca este posibil.

Solul muscatei trebuie sa fie fertil, pamant de gradina, drenat si foarte usor, cu un amestec de mranita si pamant de frunze, de gradina si nisip. Fertilizarea muscatei este importanta, deoarece aceasta floare este consumatoare de substante nutrivite, ceea ce inseamna ca in perioada de inflorire trebuie sa primeasca ingrasamant special o data la doua saptamani sau chiar o data pe saptamana.

Planta este foarte rezistenta la boli si la daunatori, dar daca aceasta sufera din cauza lor, poate fi tratata usor cu substante specifice din fito farmacii. In ceea ce priveste inmultirea, muscata se poate inmulti prin butasi sau prin seminte. Inmultirea nu se face intr-un vas prea adanc, iar semintele semanate la o adancime de 2 cm rasar dupa una sau doua saptamani. Muscata se poate pastra in jardiniere si ghivece atat in casa, cat si afara.

Un video despre înflorirarea mușcatelor:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *